PRIMI-DELUXE NaturTurPakke

– unikke og finurlige naturoplevelser i Vesthimmerland for par, familier og grupper.

Primi-Deluxe Naturpakker i Vesthimmerland – betyder at kroppen fyldes med naturens glædesmedicin, mens du på finurlig vis oplever den vesthimmerlandske natur.

Primi-Deluxe Naturpakker er håndplukkede naturoplevelser, nøje udvalgte vandreture, cykelture på elcykel, kano/kajaksejlads på sø, å og fjord, overnatning i det fri, mad over bål, kombineret med luksusoplevelser på et af områdets hoteller og hostels, på én og samme tur.

vandaksen-3 2

Primi-Deluxe NaturPakkeTure

– er et NATUR- OG OPLEVELSESKONCEPT for 2 – 12 personer, hvor logistik, overnatning, forplejning, transport og oplevelser mm. er planlagt for dig.        Ved turstart får du udleveret et “Tur-Kitsæt” med drikkedunk, siddeunderlag, turbeskrivelse, naturfoldere og kort i vandtæt charteque til at beholde.

vandaksen-1 2

Primi-Deluxe – gør det selv

– er et NATUR- OG OPLEVELSESKONCEPT, hvor du selv blander de primitive og luksuriøse naturoplevelser, selv planlægger ruten, booker grej, køber forplejning, booker overnatning, men hvor du kan tilkøbe “Tur-Kitsæt” og leje de faciliteter og grej, der bruges i Primi-Deluxe pakketur. (Under udarbejdelse)

Kommer snart

Primi-Deluxe pakketure Vesthimmerland Nord – 3 dage for 2 personer 

Dag 1

Primi-Deluxe NaturPakkeTure Vesthimmerland Nord – 3 dage for 2 personer kr. 2495,- pr. person

Start ved Løgstør Camping. Her får du udleveret Primi-Deluxe Tur-Kit-sæt og elcykler.
I Løgstør er der flere muligheder for, at du selv kan indkøbe transportabel frokostpakke.

Turbeskrivelse

Cykel ad den gamle Banesti, ’Himmerlandsstien’, til De Himmerlandske Heder. Hold pause ved Shelterpladsen, og husk at fylde vanddunken med vand fra Kildebækken, inden du skal på vandring på hederne.

På hederne er der ruter på op til 20 km, men også en flot kuperet vandring på 6 km, hvor du kommer forbi Skarp Salling Karrets fundsted. Se folder i Kit-sættet.

De Himmerlandske Heder er resterne af et hedeområde, der indtil 1800-tallet strakte sig fra Limfjorden til Rold Skov. Hederne dækker i dag kun en lille del af, hvad de gjorde i 1800-tallet. De ligger i dag ubeboet hen, men mennesker har gennem tiden været med til at påvirke landskabet med gravhøje, dyrkning af jord og et netværk af veje og hulveje. Underlaget i hederne består af græs og trampestierne og terrænet er kuperet.

Heden har sin helt egen duft, der består af tør jord blandet med dufte fra forskellige planter, blandt andet den lilla hedelyng, der dækker store områder, og ”kryddersnapseurterne” enebær, revling og porse.

På hederne findes et unikt dyreliv. Her kan du opleve 36 forskellige arter af dagsommerfugle, bl.a. den sjældne og truede Hedepletvinge.

Efter vandring på hederne, fyldes vanddunken igen med kildevand fra Kildebækken, og cykelturen fortsætter ad cykelrute 38 til Koppes Mølle.

Her skal du overnatte på værelset ”Isfuglen”. På det enkle værelse i stueplan står 2 enkeltsenge klar med friskt sengetøj, og under hele dit besøg får du bløde, lufttørrede håndklæder til brug. Værelset er køligt, men alligevel behageligt at overnatte i. Der er fælles toilet og bad lige ved siden af værelset.

Du har fri ad gang til haven og gratis te, kaffe og WiFi er inkluderet i dit ophold.

Aftensmaden er en primitiv klimavenlig bålgryde du selv tilbereder over bål.

På Koppes Mølle kan du få ladet cyklen op.

Cykelturen dag 1 er ca. 25 km.

Dag 2

Dagen starte med morgenmad og ”smør-selv” madpakke, hvorefter der cykles til Vilsted Sø gennem Gundersted, hvor du kan besøge Gundersted Købmand med selvbetjeningsbutik. Fortsæt til Gatten og følg Himmerlandsstien nord på indtil cykelrute 38 til Vilsted. Ved Vilsted Sø er kajakker klar ved Vilsted havn. Cykelturen til Vilsted er på 20 km.

Vilsted Sø er med sine 450 hektar Nordjyllands næststørste sø. Vilsted sø blev genskabt i 2005-2006 efter at have været afvandet i mere end 100 år. Den nye sø er tilgængelig for offentligheden via stier, bådebroer og udsigtstårne, og flere af faciliteterne er handicapvenlige. På en dag kan du vælge at gå, cykle, sejle og i fugletårnet bl.a. se havørne, der yngler ved søen.

Efter en sejltur eller vandring rundt om søen fortsætter cykelturen til Vitskøl Kloster, hvor der overnattes. Cykeltur på 10 km.

Værelserne er en blanding af 600 års bygningskunst i den gamle klosterstil, moderniseret op til absolut klasse og stil, med en fastholdelse af det historiske. Man har en fornemmelse af at gå ind i, og bo i et munkekloster og tanken falder da på gammelt og primtivt – men det er slet ikke tilfældet.

Klosteret er flot vedligeholdt og honorerer den gamle bygning, men også en moderne luksus og helt igennem en ren nydelse at bo der.

Aftensmaden består af en Himmerlands Tapas

Fiskefrikadelle med fisk fra fiskehandleren på Rønbjerg Havn, grov remoulade & rabarberkompot

Grillpølse af frilandsgris rørt sennep & hybenketchup

Røget Krondyr fra Thy skarp tranebærcreme & syltede stikkelsbær

Økologisk Thybo Ost syltede hyben & havtorngele

Lidt til den søde tand

Serveres med smør samt udvalg af brød

Cykelturen Dag 2 er ca. 30 km

Inden du går til ro, er det måske værd at vide, at det siges, at den blå dame spøger på klosteret.

Dag 3

Morgenbuffet på Vitskøl Kloster

Mulighed 1: Start dagen med at cykle til Ertebølle, Ved skrænterne ned mod Limfjorden levede stenalderens sidste jægere og samlere. I dag er Ertebølle en lille landsby, men navnet Ertebølle er kendt, fordi landsbyen kom til at lægge navn til en spændende periode i Danmarkshistorien – Ertebøllekulturen. Du kan finde flere informationer om området i det lille hvide hus ved Ertebøllehoved og i sæson eller efter aftale på Stenaldercenteret. Frokost kan købes på Ertebølle Camping eller Trend Kro på returturen. Cykeltur på 7.5 km.

Mulighed 2: Dagen kan også startes i et roligere tempo, f.eks. med en gåtur fra Vitskøl ad Vandakseruterne ved fjord og skov for at slutte i klosterhaven ved Vitskøl.
Fortsæt cykelturen mod nord forbi Rønbjerg havn og Næsbydale, hvor der kan købes frokost på Badehotellet. Kør videre til Lendrup og langs med Frederik VII´s kanal, inden du slutter Primi-Deluxe turen på Løgstør Camping.

Cykelturen dag 3 er ca. 20- 25 km. Alt efter om du vil til Ertebølle.

Primi-Deluxe Naturpakker udbydes af foreningen Vandaksen i samarbejde med erhvervsdrivende i Vesthimmerland. 

vandaksen-logo hvidt

Vi søger folk

Vi søger folk, der vil give en
hånd med, i en af vores undergrupper.

Måske det er noget for dig?
Læs mere

Copyright © 2023 Vandaksen | Design og Idé Careteam Fotografi