Aktuelt

Generalforsamling og foredrag

Foredrag og generalforsamling i Vandaksen
Torsdag den 28. marts 2023
på Vitskøl Kloster, Viborgvej 475, 9681 Ranum
Tilmelding nødvendig på tlf. 2422 4498 eller mail@vandaksen.dk senest d 23. marts
Entre: Kr. 125,- incl forplejning. Medlemmer af Vandaksen har gratis adgang.

vandaksen-vandaksen traedesten

De første trædesten er lagt

Der findes mange sten og afmærkninger i naturen, som fortæller, at lige præcis dette sted er et ekstraordinært sted. Det kan være steder med en særlig god udsigt, en spændende natur, en god historie – og den behøver ikke at være “gammel” for at have interesse, en god stillekupé, et godt sted med bær eller svampe, eller et sted hvor solnedgangen er særlig betagende

Vandaksen ønsker at markere disse særlige steder langs vores vestkyst ved at opsætte natursten som dem på fotoet.

vandaksen-vandaksen traedesten

Ny folder Kajaksejlads langs vandaksen

 

Kajakroere regner Limfjorden for et af de allerbedste farvande at ro i. Ganske enkelt fordi der er så mange muligheder for helt unikke oplevelser ved de smukke kyster, øer og i de beskyttede bredninger og vige.

I fjorden kan man sejle et utal af ture som kan tilfredsstille og udfordre alle, lige fra nybegynderen til den meget erfarne.

vandaksen-folder kajaksejlads

ÅBEN “Å” ved LERKENFELD Å

Dato: Søndag den 26/06/2022,
Tidsrum: Kl. 10:00 – 12:00
Sted: P-Pladsen ved Lerkenfeld Å, Korsholmvej 290

Lerkenfeld å, er en rigtig ørred å.

Her bor både bæver og odder og så må du sejle på visse strækninger. Denne søndag kan du være lystfisker for en dag og høre fiskeklubben PIRKEN fortælle om åens fisk.

Kajakklubben NAUTILUS kommer med kajakker og fortæller sammen med foreningen VANDAKSEN om sejlads i å, fjord og sø i Vesthimmerland.

NATUREKSPEDITIONEN, ved naturvejleder Karin Winther, kommer med en udstoppet odder og bæver og fortæller om hvorfor disse to dyr netop har valgt at slå sig ned i Lerkenfeld å.

vandaksen-lerkenfeldt aa 01

GENÅBNING AF FREDERIK DEN VII’s KANAL

Slots- og Kulturstyrelsen har givet grønt lys til at Frederik den VII’s kanal kan reetableres og genåbnes, så det igen bliver muligt at sejle gennem kanalen.

Det er et stort skridt for den styregruppe der har arbejdet med projektet og en fantastisk nyhed for alle os andre. Nu mangler dialogen med Kystdirektoratet og Miljøstyrelsen, kan vi forstå, så lad os krydse fingre for at disse instanser vil se lige så positivt på projektet som Slots- og Kulturstyrelsen.

Den 4,5 km lange kanal er en af kronjuvelerne i perlerækken af unikke steder og oplevelser som gør vores kommune til noget særligt, og så er den tilmed et yndet mål for roere og borgere der flittigt bruger kanalen og de cykel, trave- og kondistier som er anlagt på begge sider af kanalen.

Vandaksen kipper med flaget for det store arbejde Limfjordsmuseet og Vesthimmerlands Kommune har udført for at realisere projektet, og vil sammen med borgere og besøgende i kommunen glæde os til genåbningen og til at opleve kanalen i sin oprindelige udformning.

#vandaksen #voresvesthimmerland #naturekspeditionen #limfjordsmuseet

Fotos venligst udlånt af Careteam Fotografi, Løgstør

Offentligt møde og generalforsamling i Vandaksen

29. marts 2022 på Vitskøl Kloster

Der var mødt omkring 60 personer op, som bidrog med masser af spørgsmål og konstruktive input.
Indlægget fra Friluftsrådets direktør Winni Grosbøll kredsede omkring gevinsterne og effekterne ved friluftslivet og den opgave det fører med sig; for danskerne vil ud i naturen.

Offentligt møde og generalforsamling i Vandaksen
30.september 2021 på Vitskøl Kloster

Det foregik på Vitskøl Kloster torsdag den 30.september 2021.
Der var mødt omkring 60 personer op, og der var ivrig spørgelyst fra de fremmødte.

Indlægget med oplevelses- og turismeforsker ph. d, Peter Kvistgård, kunne desværre ikke gennemføres, men det lykkedes at lave et interview, som du kan se i videoen her til højre.

 

vandaksen-logo hvidt

Vi søger folk

Vi søger folk, der vil give en
hånd med, i en af vores undergrupper.

Måske det er noget for dig?
Læs mere

Copyright © 2022 Vandaksen | Design og Idé Careteam Fotografi