Med r…. i vandskorpen

Sommer i vandskorpen?

Vesthimmerland oplevet fra vandsiden?

Lyder det spændende skal du have fat i Vandaksens nye inspirationsfolder, som sendes på gaden i denne uge,

og som præsenterer en række unikke oplevelser ved Himmerlands Vestkyst.

Folderen er tænkt som inspiration, især for kajakroere, og må være et ’must have’ hvis der skal prøves kræfter med sejlads ved Himmerlands Vestkyst, i Frederik VII’s Kanal, på Vilsted Sø, på tur mellem Louns og Jels, rundt om Rotholmene eller Livø, eller i de åer som munder ud i Limfjorden, – og som du kan sejle på. 

Kajakroere regner Limfjorden for et af de allerbedste farvande at ro i. Ganske enkelt fordi der er så mange muligheder for helt unikke oplevelser ved de smukke kyster, øer og i de beskyttede bredninger og vige.

I fjorden kan man sejle et utal af ture som kan tilfredsstille og udfordre alle, lige fra nybegynderen til den meget erfarne.

Det her er et godt eksempel på det vi arbejder med. Vi har sammen med sejlklubberne og vandmyndighederne i kommunen, kortlagt og i detaljer beskrevet en række ture bl.a. på de åer som løber ud i vores del af fjorden, siger formanden for foreningen Vandaksen Jørgen Ørnskov..

Og kommunens repræsentant i foreningen, naturvejleder Karin Winther, fortsætter. Vi arbejder, sammen med foreningerne, lystfiskerne og folk der er interesserede i natur- og friluftsliv, på at synliggør de mange muligheder der er  for at unikke natur- og friluftsoplevelser i Vesthimmerland. Også på vandet.

De grønne vandreruter på land er kortlagt og velbeskrevne, men vi manglede forslag til og beskrivelser af oplevelser på vandet. Det har vi nu. Nu kan man finde sejlruter til de stille, solbeskinnede sommerdage og men også når ’Blæsten går frisk over Limfjordens vande’, og vi har faktisk en tur hvor man kan sejle på sø, å og fjord indenfor få timer på den samme tur.

Folderen indeholder fremragende kort, lige til at sejle efter, turbeskrivelser og ideer til hvor det er godt at sejle og overnatte.
Kortene og beskrivelserne findes også på vandaksens hjemmeside, men folderen som man kan have med på tur, kan findes på rådhuset, campingpladser, infosteder m.v. i hele kommunen.

Folderen er version 1.0 og det er foreningens håb, at folk der sejler ved Himmerlands Vestkyst, vil dele deres fotos, beskrivelser og erfaringer, som Vandaksen kan formidle videre til andre interesserede..

De kan sendes på mail til foreningen på mail@vandaksen.dk   

 

Vandaksen

Vandaksen er en forening som arbejder for, om at skabe et unikt, sammenhængende stisystem til vands og til lands ved Vesthimmerlands vestkyst. 

I bestyrelsen sidder ildsjæle og repræsentanter for foreninger, erhverv og forvaltningen i Vesthimmerlands kommune; Carsten Grove, Kajakklubben Nautilus, Lars Marquart, Kajakklubben Løgstør, Dennis Gislum, Cimbrerborgen, Tove Douglas, Roklubben Nautilus, Niels Kristian Veggerby, Myrhøj Camping, Jørgen Ørnskov og som repræsentant for Vesthimmerlands kommune, naturvejleder Karin Winther.

 

Kontakt

Formand, Jørgen Ørnskov 2012 3030 / Naturvejleder Karin Winther 3032 4939